Oprichting

De Bowling vereniging Harderwijk is op 9 februari 1977 opgericht en is sindsdien aangesloten bij de Nederlandse Bowling Federatie (NBF), de landelijke sportorganisatie waar alle erkende bowlingverenigingen zijn georganiseerd. De vereniging heeft op dit moment ± 135 leden en speelt de thuiswedstrijden in Bowling & Party-centrum Harderwijk, gevestigd aan de Kolbaanweg 1.

Bowlen als sport

Iedereen heeft wel eens op een familie- en/of personeelsfeestjes of zomaar als sportieve ontspanning een balletje gegooid. We noemen dit recreatief bowlen. Een hele leuke bezigheid maar met een wedstrijdelement wordt bowlen nog veel leuker en om beter te worden moet er geoefend worden om ook de techniek en tactiek van het bowlen onder de knie te krijgen. Naast het competitieve element betekent het bowlen in verenigingsverband dat men ook op een sportieve wijze snel tot sociale contacten komt. In Nederland zijn momenteel ongeveer 14.500 sportbowlers die het bowlen in verenigingsverband beoefenen en u hoeft geen “crack” te zijn om ook hier aan mee te doen. Bowling Vereniging Harderwijk heeft ruim 135 enthousiaste leden die met z'n allen een fijne en gezellige vereniging vormen. Een vereniging waar alle leden zich thuis voelen en elkaar in een plezierige sfeer ontmoeten. Wie weet mogen wij u binnenkort ook als lid van onze vereniging begroeten, want ook u bent van harte welkom!

Bowlen een sport voor iedereen!

Bowlen is één van de sporten die je al op jonge leeftijd kan beoefenen. Ons jongste lid is nu 8 jaar. Maar ook onze oudere leden doen van zich spreken, al jarenlang spelen zij wekelijks hun 50+ league.

Public relations

Bowling Vereniging Harderwijk informeert u over allerlei zaken en over op handen zijnde activiteiten via deze website, via een Nieuwsbrief of via het publicatiebord in het bowlingcentrum. Verder ontvangen alle leden 4x per jaar van de Nederlandse Bowling Federatie het blad "Bowlen.nl".